To što više niste dete ne znači da je kasno da naučite da plivate. Nismo svi mi bili u prilici da naučimo da plivamo dok smo bili deca. Go.Swim škola plivanja zato pruža mogućnost svima Vama koji niste na vreme savladali ovu veštinu da ovladate njome i da budete bezbedni i samouvereni plivači.

U okviru naše škole plivanja držimo isključivo inidivdualne časove plivanja namenjene deci i odraslim pojedincima. Naše časove mogu da pohadjaju neplivači, plivači i poluplivači, koji bi želeli da usavrše svoju tehniku plivanja ili nauče neku od plivačkih disciplina.

Obuka neplivača zasniva se na tome da Vas oslobodimo straha od vode i osposobimo za bezbedno snalaženje u vodi.

marcus-ng-ZbbhkQ0M2AM-unsplash-min

Zašto ne držimo grupne treninge već samo individualnu obuku odraslih?

Grupne treninge ne držimo jer smo kroz dugogodišnji rad sa decom i odraslima uvideli da individualna obuka pokazuje značajno bolje rezultate. Obuka koja se zasniva po principu 1 na 1 omogućava treneru da svu svoju pažnju usmeri na Vas. Samim tim, odradićete više ponavljanja i bićete u stanju da mnogo brže eliminišete greške do kojih dolazi prilikom savladavanja tehnike plivanja. Ovakav pristup garantuje da će kvalitet obuke biti na višem nivou.

Učenici koji pohadjaju individualne časove plivanja napreduju čak 2 do 3 puta brže nego učenici koji pohadjaju grupne treninge.

Kako plivanje utiče na Vaš organizam?

Redovan odlazak na bazen ima blagotvoran uticaj na Vaš organizam i pomaže Vam da ostanete u formi. Plivanje je jedna od najčešće preporučenih vežbi od strane doktora jer angažuje sve mišiće u telu. A da bi ste mogli rekreativno da plivate, neophodno je da ste savladali osnovne plivačke tehnike.

Usled otpora koji se javlja u vodi, a koji je čak do 12 puta veći nego na suvom, plivanje od Vas zahteva da se više trudite, odnosno da više angažujete svoje mišiće. S obzirom da je Vaše telo kada se nalazi u vodi lakše, dok plivate ne opterećujete svoj koštano-zglobni sistem, a time smanjujete rizik od povreda.  Plivanje takodje veoma blagotvorno utiče ni na psihičko stanje, poboljšava cirkulaciju i povećava kapacitet pluća.

Koji je princip rada?

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:

 1. Prvi korak podrazumeva upoznavanje. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o Vama kao što su:
  – Uzrast i zdravstveno stanje
  – Kakav odnos imate prema vodi
  – Postoji li strah od iste i kakva su Vam dosadašnaj iskustva sa vodom
  – Kojoj plivačkoj grupi pripadate (neplivač, poluplivač ili plivač)
 1. Naredni korak zansiva se na postavljanju ciljeva koje treba da dosegnemo.
  Nekada je cilj da Vas oslobodimo straha, a nekada da usavršite neku od plivačkih tehnika. 
 1. Sledeći korak podrazumeva zakazivanje probnog časa. Tu imate potpunu slobodu da odaberete termin koji Vama odgovara i bazen na kome će se čas održati.
 1. Sada na red dolazi održavanje probnog časa. Na osnovu podataka koje sakupimo posle ovog časa, procenjujemo Vaš nivo znanja i sposobnosti.
  Na osnovu podataka koje smo sakupili na probnom času kreiramo detaljan plan i program kojeg ćemo se pridržavati u nastavku obuke.
 1. Peti korak je posvećen i istrajan rad. Zajedno sa Vama prolazimo kroz prethodno kreirani program, i na osnovu Vašeg napredka, ukoliko je to potrebno, vršimo korekcije programa.
  Trenažni proces traje sve dok se ne ispune svi prethodno zadati ciljevi.

Koja je starosna granica?

Bitno je samo da imate više od 12 godina i da ste spremni da radite i uložite svoj trud. To je sve što je potrebno da bi trenažni proces bio uspešan.

Ko je trener koji će Vas učiti plivanju?

Vaš trener će biti Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, odnosno osnivač ove škole plivanja.

Plivanje mi je strast i predmet interesovanja još od najranijih dana. Na Vas ću preneti iskustvo iz svoje plivačke karijere, kombinovano sa znanjem stečenim na studijama.

Posedujem dugogodišnej iskustvo u držanju individualnih treninga za odrasle. Tokom karijere bio sam trener Saveza za pedagoški sport, brojnih školica sportova, kao i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno sam član nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Gde se održavaju treninzi?

Treninzi se održavaju tamo gde je Vama najugodnije. Možete da birate da li ćemo treninge održavati u Vašem privatnom bazenu, ili na nekom od javnih bazena u Beogradu. 

Termini obuke takodje zavise od Vas, ukoliko su u pitanju javni bazeni, onda birate gradjanski termin koji Vama odgovara.

Ukoliko želite da se oslobodite straha od vode, ili da naučite i usavršite već postojeće tehnike plivanja, slobodno mi se javite kako bismo što pre krenuli sa trenažnim procesom.

Cenovnik možete pogledati na početnoj stranici.

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.