Plivanje je sport u kome je celo telo angažovano, i samim tim kada vaše dete pliva njegova muskulatura se ravnomerno razvija. Samim tim, dete će imati dobro držanje i neće imati probleme sa kičmom. Plivanje pozitivno utiče na psiho-fizičko stanje, a da pritom ne opterećuje zglobnu i koštanu strukturu deteta.

U škola plivanja Go.Swim Vaše dete će se osloboditi straha od vode i naučiće da se prijatno oseća u njoj. Takodje usavršiće osnovne tehnike plivanja koje će mu pomoći da se samouvereno snalazi u vodi.

Naša škola plivanja za decu podrazumeva održavanje individualističkih časova sa detetom, 1 na 1. Prema našem iskustvu ova tehnika se pokazala znatno boljom u odnosu na grupne treninge jer dete mnogo brže savladava zadatke. Nisu sva deca raspoložena za grupne treninge i mnogo se bolje snalaze na individualnim časovima. Ostvaruju bolju konekciju sa trenerom i osećaj poverenja.

Kroz dugogodišnji rad sa decom shvatili smo da individualna škola plivanja za decu pokazuje mnogo bolje rezultate nego grupni treninzi. Deca u našoj školi plivanja napreduju 2 do 3 puta brže nego na grupnim treninzima. Samim tim skrajuću svoj put do bezbednog i samouverenog plivača.

Kraul plivanje 4

Sportski centar Banjica

Treninzi se održavaju na bazenu sportskog centra Banjica. Sportski Centar je sagradjen 1973. godine i od tada dom je profesionalnim sportistima, ali i rekreativcima. U sklopu centra se nazale dva zatvorena bazena, jedan olimpijskih dimenzija, i jedan manji za neplivače.

Dimenzije bazena na kome će Vaša deca učiti da plivaju su 50×20 metara sa dubinom do 2 metra.
Temperatura vode iznosi prijatnih 25 stepeni.

Koji je princip rada?

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:
 1. Prvi korak podrazumeva upoznavanje sa detetom i sa njegovim roditeljima. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o detetu kao što su:
  – Uzrast deteta i njegovo zdravstveno stanje
  – Kakav dete ima odnos prema vodi
  – Postoji li strah od iste i kakva su mu dosadašnaj iskustva sa vodom
  – Kojoj plivačkoj grupi pripada (neplivač, poluplivač ili plivač)

 2. Sledeći korak je postavljanje ciljeva. Da li je cilj da se dete oslobodi straha ili je zainteresovano da nauči neku od plivačkih tehnika.
 1. Treći korak je zakazivanje probnog časa. Dete, odnosno roditelji biraju lokaciju bazena i vreme u koje će se čas održati.

 2. Četvrti korak je održavanje probnog časa. Na ovom času procenjujemo nivo znanja i sposobnosti kod deteta. Nakon časa sumiramo utiske i pravim detaljan plan koji ćemo dalje slediti u procesu obuke, naravno sve uz konsultacije sa roditeljima.

 3. Peti korak se zasniva na posvećenom i istrajnom radu. Zajedno sa detetom prolazimo kroz prethodno kreirani trenažni plan. Pravimo pregled napretka i ukoliko je to potrebno vršimo korekciju plana.
  Trenažni proces traje sve do kraja ostvarivanje prethodno zadatih ciljeva.
bazen-tasmajdan-2020-05-25.jpg

Koja je starosna granica?

Starosna granica za individualne treninge za decu iznosi respond godina od 3-12.

Ko su treneri koji će učiti Vašu decu plivanju?

Decu plivanju uči sam osnivač škole Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Plivanje mu je strast i predmet interesovanja od najranijih dana. Iskustvo iz plivačke karijere prožeto znanjem sa studija trudi se da svakodnevno prenosi na nove plivače.

Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Tokom karijere bio je trener Saveza za predškolski sport, brojnih školica sportova i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno je član i nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Ukoliko želite da Vaše dete pobedi strah od vode ili samo želite da nauči i usavrši već postojeću tehniku plivanja spremni smo da Vam u tome pomognemo!

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.