Plivanje je jedan od sportova sa kojima možemo da se bavimo tokom cele godine, samim tim sto plivamo, razvijamo celokupnu muskulaturu i pozitivno utičemo na naše psiho-fizičko stanje. A da bi ste mogli da pohadjate ovaj sport, odnosno rekreativno da plivate, neophodno je da ste savladali osnovne plivačke tehnike.

Za decu je plivanje zabavna sportska aktivnost, a najidealniji uzrast da dete nauči da pliva je izmedju treće i pete godine.

Odlična je prevencija kod gojaznosti, povišenog pritiska, ali i ublažuje lenjost, asocijalnost i depresiju kod dece.

Za razliku od drugih sportova, deca tokom plivanja ne mogu da se povrede kao na suvom, rizik je smanjen zato što je u vodi telo lakše nego na suvom, samim tim dečiji koštano-zglobni sistem nije opterećen. To je još jedan od razloga zašto plivanju dajemo prednost u odnosu na ostale sportove.

Obuka neplivača zasniva se na tome da dete oslobodimo straha od vode i osposobimo ga za bezbedno snalaženje u vodi.

pexels-marctutorials-870170-min

O nama

Go.Swim je škola plivanja čiji program se zasniva isključivo na individualnim treninzima. Kroz dugogodišnju praksu zaključili smo da deca mnogo brže napreduju na individualnim nego na grupnim treninzima. Pažnja trenera ali i deteta je usmerena isključivo na jednu stvar, plivanje. Većini dece individualni termini više odgovaraju jer su sramežljiva i treninzi u grupi im odvlače dragocenu pažnju.

Škola ima za cilj da pripremi Vaše dete za samostalan i bezbedan boravak u vodi. Da ga oslobodi straha od vode, i da mu pomogne da savlada tehnike plivanja.

Škola nije namenjena samo neplivačima ili deci koja se plaše, dobrodošla su i deca koja već znaju da plivaju a žele da usavrše postojeće i nauče nove tehnike plivanja.

Mi imamo običaj da roditeljima naglasimo da su doveli dete u školu plivanja, gde postoji program po kome se radi, kao i u bilo kojoj drugoj školi.  Dete prati nastavu, pohađa časove koji su prilagodjeni njegovom uzrastu i karakteru.

Nameće se logično pitanje, da li postoji određeni period za upis – određeno doba godine, početak meseca, i sl. Ne. Program je koncipiran na individualnom treningu i možete upisati Vaše dete kada god poželite.

Na osnovu informacija o detetu pravimo plan i program trenažnog procesa koji je prilagodjen samo njemu i njegovim veštinama.

Kroz našu školu je prošlo mnoštvo učenika koji su uspešno završili obuku, i mnogi roditelji su dobili veliko poverenje u nas. Njihovu decu smo naučili da se snalaze u vodenom okruženju, da pobede strah od vode i da samouvereno plivaju.

Obuka podrazumeva učenje kao i usavršavanje tehnike plivanja sva četiri stila (delfin, kraul, prsno, ledjno), prilagodjeno uzrastu i sposobnostima dece.

Zašto su individualni treninzi bolji od grupnih?

Pored toga što će brže napredovati dok su na indivudualnom treningu, postoje još neke stvari za koji su individualni treninzi bolji od grupnih. Ako zanemarimo činjenicu koja je bitna roditeljima, a to je  da će dete brže napredovati prilikom individualnih treninga, i fokusiramo se na ono što je bitno deci.

Dolazimo do činjenice da većina dece smatra (a neki i prožive) da će doživeti ismejavanje i ruganje od strane kolektiva zato što ne znaju da plivaju.  Individualni treninzi im tu pružaju osećaj sigurnosti i samopouzdanja jer su na svakom treningu 1 na 1 sa trenerom koji svu pažnju usmerava na njih i pruža im podršku.

Ko je trener u školi plivanja?

Decu plivanju uči sam osnivač škole Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Plivanje mu je strast i predmet interesovanja od najranijih dana. Iskustvo iz plivačke karijere prožeto znanjem sa studija trudi se da svakodnevno prenosi na nove plivače.

Miloš Srdić poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom, predškolskog i školskog uzrasta. Tokom karijere bio je trener Saveza za predškolski sport, brojnih školica sportova i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno je član i nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Koja je starosna granica?

Starosna granica za decu koja žele da upišu Go Swim školu plivanja, je od 3 do 12 godina, svi preko 12 godina se smatraju odraslima.

Tokom pravilnog plivanja svi misići rade, najbolje je dovesti decu što manju, kako bi mogli pravilno i lepo da se razvijaju.

Koliko je vremena potrebno da moje dete nauči da pliva?

Mnogo faktora utiče na to za koliko vremena Vaše dete može da nauči da pliva, sve zavisi od toga koliko ima godina, kakve su mu motoričkih sposobnosti i koliko je zainteresovano za plivanje. Treba uzbegavati duže pauze jer tada dete izlazi iz ritma i trenažni proces se produžava.

Koliko traju časovi i koliko puta nedeljno se održavaju?

Sve zavisi od deteta i koliko je koncentrisano,i koliko je umorno, časovi prosečno traju od 45 do 60 minuta, i najbolje bi bilo da se odrzavaju 3 puta nedeljno kako bi se što pre videli rezultati.

Koji je sistem rada škole plivanja?

Sistem rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:

1. Prvi korak podrazumeva upoznavanje sa detetom i sa njegovim roditeljima. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o detetu kao što su:
– Uzrast deteta i njegovo zdravstveno stanje
– Kakav dete ima odnos prema vodi
– Postoji li strah od iste i kakva su mu dosadašnaj iskustva sa vodom
– Kojoj plivačkoj grupi pripada (neplivač, poluplivač ili plivač)

2. Sledeći korak je postavljanje ciljeva. Da li je cilj da se dete oslobodi straha ili je zainteresovano da nauči neku od plivačkih tehnika.

3. Treći korak je zakazivanje probnog časa. Dete, odnosno roditelji biraju lokaciju bazena i vreme u koje će se čas održati.

4. Četvrti korak je održavanje probnog časa. Na ovom času procenjujemo nivo znanja i sposobnosti kod deteta. Nakon časa sumiramo utiske i pravim detaljan plan koji ćemo dalje slediti u procesu obuke, naravno sve uz konsultacije sa roditeljima.

5. Peti korak se zasniva na posvećenom i istrajnom radu. Zajedno sa detetom prolazimo kroz prethodno kreirani trenažni plan. Pravimo pregled napretka i ukoliko je to potrebno vršimo korekciju plana.

Trenažni proces traje sve do kraja ostvarivanje prethodno zadatih ciljeva.

Šta ako trener proceni da trenutno dete nije spremno za obuku?

Nakon dva ili tri treninga, ako trener proceni da dete još nije spremno za obuku onda dajemo preporuku da dodju nakon šest meseci.

Prema našem iskustvu to je obicno dovoljan period za sazrevanje deteta koje nam je potrebno za obuku.

Prisutno je loše iskustvo na moru/bazenu i stvorio se strah od vode. Da li indivudalni časovi mogu da pomognu u prevazilaženju straha?

Apsolutno, veliki broj dece se plaši dubine, naš zadatak je da uz pomoć u vidu zabavnih zadataka i igrica opustimo dete i pokažemo mu da je voda za njega bilo prirodno okruženje.

Dete ima problem sa kičmom skolioza, kifoza, lordoza. Da li mogu individualni časovi plivanja da mu pomognu da se reši istih?

Naravno, to čak i lekari preporučuju, jer tokom plivanja, razvijamo celo telo i svi mišici rade, naravno vežbe koje koristimo angažuju grudne, stomačne i ledjne mišiće, koji su neophodni za pravilno držanje tela.

Gde se održava obuka?

Lokaciju održavanaj treninga bira klijent, odnosno roditelji deteta.

Treninge možemo održavati na javnim bazenima poput: SC Košutnjak, SC Banjica, SC 11. April, SC tašmajdan, Slodes wellnes centar. 

Termini obuke takodje zavise od Vas, ukoliko su u pitanju javni bazeni, onda birate gradjanski termin koji Vama odgovara.

Takodje postoji opcija i da trener dolazi na Vaš privatni bazen i da se tamo održavaju treninzi.

Bazen Kosutnjak

Dimenzije bazena 25x12m

Dubina od 2m do 3.5m

Temperatura vode 25-26 stepeni

 

Bazen Banjica

Dimenzije bazena 50x20m

Dubina 2m

Temperatura vode 24 stepeni

 

Bazen Tasmajdan

Dimenzije bazena 50x20m

Dubina 2m

Temperatura vode 25 stepeni

 

Bazen 11april

Dimenzije bazena 50x20m

Dubina 2m

Temperatura vode 25 stepeni

 

Bazen Slodes

Dimenzije bazena 10x5m

Dubina bazena 1.20m

Temperatura vode 28-29 stepeni

Ukoliko želite da Vaše dete pobedi strah od vode ili samo želite da nauči i usavrši već postojeću tehniku plivanja javite nam se tu smo da vam pomognemo.

Upis možete izvršiti pozivom na broj koji je istaknuti na stranici.

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.