Neki od nas imaju strah od vode koji je nekada opravdan (kao na primer određena trauma iz detinstva) a nekada je neopravdan, jednostavno se plašimo vode.

Individualni časovi plivanja namenjeni su odraslim pojedincima koji kao mali nisu imali priliku da nauče da plivaju. Takodje naše časove pohađaju i već formirani plivači ili poluplivači, koji žele da usavrše svoje vladanje u vodi, ili da do savršenstva dovedu neku od plivačkih disciplina.

Individualni časovi plivanja za odrasle su se pokazali znatno efektivniji u poredjenju sa grupnim treninzima. Na individualnom treningu plivanja trenerova pažnja je usmerena samo na Vas. Samim tim, kvalitet obuke će biti na višem nivou. Odradićete veći broj ponavljanja i bićete u stanju da brže eliminišete standardne greške koje se javljaju u trenažnom procesu.

Studije su pokazale da se na individualnim časovima plivanja uči čak 2-3 puta brže nego na grupnim treninzima.

OL-AA371_Dolphi_P_20120802212000-1

Koji je princip rada?

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:
 • Prvi korak podrazumeva upoznavanje sa klijentom. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o Vama kao što su:
  – Uzrast i zdravstveno stanje
  – Kakav odnos imate prema vodi
  – Postoji li strah od iste i kakva su Vam dosadašnaj iskustva sa vodom
  – Kojoj plivačkoj grupi pripadate (neplivač, poluplivač ili plivač)
 • Naredni korak zansiva se na postavljanju ciljeva koje treba da dosegnemo.
  Nekada je cilj da Vas oslobodimo straha, a nekada da usavršite neku od plivačkih tehnika.
 • Sledeći korak podrazumeva zakazivanje probnog časa. Tu imate potpunu slobodu da odaberete termin koji Vama odgovara i bazen na kome će se čas održati.
 • Sada na red dolazi održavanje probnog časa. Na osnovu podataka koje sakupimo posle ovog časa, procenjujemo Vaš nivo znanja i sposobnosti.
  Na osnovu podataka koje smo sakupili na probnom času kreiramo detaljan plan i program kojeg ćemo se pridržavati u nastavku obuke.
 • Peti korak je posvećen i istrajan rad. Zajedno sa Vama prolazimo kroz prethodno kreirani program, i na osnovu Vašeg napredka, ukoliko je to potrebno, vršimo korekcije programa.
  Trenažni proces traje sve dok se ne ispune svi prethodno zadati ciljevi.
Kraul plivanje 2

Koja je starosna granica?

Bitno je samo da imate više od 12 godina i da ste spremni da radite i uložite svoj trud. To je sve što je potrebno da bi trenažni proces bio uspešan.

Ko je trener koji će Vas učiti plivanju?

Vaš trener će biti Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, odnosno osnivač ove škole plivanja.

Plivanje mi je strast i predmet interesovanja još od najranijih dana. Na Vas ću preneti iskustvo iz svoje plivačke karijere, kombinovano sa znanjem stečenim na studijama.

Posedujem dugogodišnje iskustvo u držanju individualnih treninga za odrasle. Tokom karijere bio sam trener Saveza za pedagoški sport, brojnih školica sportova, kao i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno sam član nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Gde se održavaju treninzi?

Treninzi se održavaju na lokaciji koja Vam najviše odgovara. Možete da birate da li ćemo treninge održavati u Vašem privatnom bazenu, ili na nekom od javnih bazena u Beogradu.

Ukoliko želite da se oslobodite straha od vode, ili da naučite i usavršite već postojeće tehnike plivanja, slobodno mi se javite kako bismo što pre krenuli sa trenažnim procesom.

Kraul plivanje 4

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.