U okviru bazena na Košutnjaku, škola plivanja Go.Swim nudi časove za decu i odrasle. Veoma je važno da deca od najranijeg uzrasta nauče da plivaju i da budu sposobna da se bezbedno snalaze u vodi.

Plivanje je najčešće preporučeni izuzetno utiče na pravilan rast i razvoj, baš zato je najčešće preporučivani sport od strane lekara.

U okviru škole postoji i obuka odraslih neplivača koji kao mali nisu imali priliku da nauče da plivaju, ili spadaju u grupu poluplivača. Takodje na trening mogu da dodju i već formirani plivači koji žele da usavrše postojeće i nauče nove tehnike plivanja.

Go.Swim škola je koncipirana po sistemu individualnih časova plivanja. Časove i deci i odraslima držimo isključivo 1 na 1, jer smo uvideli da polaznici škole ostvaruju 2 do 3 puta bolje rezultate kada je trener posvećen samo njima, nego kada pohadjaju grupne treninge. 

Kvalitet obuke i nivo znanja koji se prenese na klijenta je na višem nivou. To omogućava bolje savladavanje plivačkih tehnika i skraćeno vreme obuke. Samim tim Vi ili Vaše dete ćete brže postati bezbedni plivač i samouvereno ćete se kretati u vodi.

Kraul plivanje 4

Uslovi na plivalištu Košutnjak

Kompleks otvorenog plivališta Košutnjak obuhvata 5 bazena:

– Olimpijski bazen
– Školski bazen
– Rekreativni bazen
– Dečiji bazen
– Bazen za skokove u vodu

U okviru kompleksa nalazi se ambulanta, teren za odbojku na pesku, i 3 ugostiteljska objekta. Takodje u sklopu bazena nalaze se i svlačionice kapaciteta za 200 osoba.

Dimenzije bazena na kome se odvija trening: 25x12m

Dubina: 2-3.5m

Temperatura vode: 25-26 stepeni

Koji je princip rada škole plivanja?

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:

1. Prvi korak podrazumeva upoznavanje sa klijentom. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o klijentu kao što su:

  • Uzrast i zdravstveno stanje
  • Kakav klijent ima odnos prema vodi
  • Postoji li strah od iste i kakva su dosadašnaj iskustva sa vodom
  • Kojoj plivačkoj grupi klijent pripada (neplivač, poluplivač ili plivač)

2. Naredni korak zasniva se na postavljanju ciljeva koje treba da dosegnemo. Nekada je cilj da klijenta oslobodimo straha, a nekada da usavršimo neku od plivačkih tehnika. 

3. Sledeći korak podrazumeva zakazivanje probnog časa. Tu imate potpunu slobodu da odaberete termin koji Vama odgovara i bazen na kome će se čas održati.

4. Sada na red dolazi održavanje probnog časa. Na osnovu podataka koje sakupimo posle ovog časa, procenjujemo Vaš nivo znanja i sposobnosti. Na osnovu podataka koje smo sakupili na probnom času kreiramo detaljan plan i program kojeg ćemo se pridržavati u nastavku obuke.

5. Peti korak je posvećen i istrajan rad. Zajedno sa Vama prolazimo kroz prethodno kreirani program, i na osnovu Vašeg napredka, ukoliko je to potrebno, vršimo korekcije programa. Trenažni proces traje sve dok se ne ispune svi prethodno zadati ciljevi.

Screen-Shot-2022-03-16-at-10.06.20-AM

Koja je starosna granica?

Škola plivanja Go.Swim nema gornju starosnu granicu. U školu mogu da se upišu svi koji žele da se oslobode straha od vode i da nauče ili da usavrše neku od tehnika plivanja.

Starosna granica za decu je od 3 do 12 godina, svi preko 12 godina se smatraju odraslima.

Ko je trener koji će Vas učiti plivanju?

Decu plivanju uči sam osnivač škole Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Plivanje mu je strast i predmet interesovanja od najranijih dana. Iskustvo iz plivačke karijere prožeto znanjem sa studija trudi se da svakodnevno prenosi na nove plivače.

Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Tokom karijere bio je trener Saveza za predškolski sport, brojnih školica sportova i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno je član i nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Ukoliko želite da upišete sebe ili Vaše dete u školu plivanja slobodno nas kontaktirajte kako bismo Vama ili Vašem detetu pomogli da stekne neophodno znanje za snalaženje u vodi.

Upis traje tokom cele godine!

Termini na bazenu Košutnjak

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.