Kao što svi mi znamo nisu sva deca ista, neka se u vodi snalaze kao da su tamo rodjena, dok druga imaju strah od vode koji ih sprečava da dosegnu svoj puni potencijal kada se nadju u vodi.

Pritom imamo i onu decu koja nisu raspoložena za grupne treninge, da li je razlog tome što su stidljiva i imaju strah da se ne osramote pred kolektivom ili im jednostavno više odgovara kada imaju individualne časove plivanja, gde osećaju veću sigurnost i poverenje u trenera koji se samo njima posvetio.

Svakako individualni treninzi plivanja imaju znatnu prednost u odnosu na grupne jer je trenerov fokus samo na jednom učeniku. To automatski znači i kvalitetnija obuka, veći broj ponavljanja, veća i brža mogućnost eliminacije grešaka.

Naše iskustvo pokazuje da deca koja idu na individualne časove plivanja smanjuju put do bezbednog i samouverenog plivača za čak 2-3 puta.

Smiling six year old boy in a sunny swimming pool

Koji je princip rada?

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:

Princip rada se zasniva na nekoliko ključnih koraka:

1. Prvi korak podrazumeva upoznavanje sa detetom i sa njegovim roditeljima. Iz tog uvodnog razgovora dobijamo osnovne informacije o detetu kao što su:

  • Uzrast deteta i njegovo zdravstveno stanje
  • Kakav dete ima odnos prema vodi
  • Postoji li strah od iste i kakva su mu dosadašnaj iskustva sa vodom
  • Kojoj plivačkoj grupi pripada (neplivač, poluplivač ili plivač)

2. Sledeći korak je postavljanje ciljeva. Da li je cilj da se dete oslobodi straha ili je zainteresovano da nauči neku od plivačkih tehnika.

3. Treći korak je zakazivanje probnog časa. Roditelji biraju lokaciju bazena i vreme u koje će se čas održati.

4. Četvrti korak je održavanje probnog časa. Na ovom času procenjujemo nivo znanja i sposobnosti kod deteta. Nakon časa sumiramo utiske i pravim detaljan plan koji ćemo dalje slediti u procesu obuke, naravno sve uz konsultacije sa roditeljima.

5. Peti korak se zasniva na posvećenom i istrajnom radu. Zajedno sa detetom prolazimo kroz prethodno kreirani trenažni plan. Pravimo pregled napretka i ukoliko je to potrebno vršimo korekciju plana. Trenažni proces traje sve do kraja ostvarivanje prethodno zadatih ciljeva.

website7

Koja je starosna granica?

Starosna granica za individualne treninge za decu iznosi raspon od 3-12 godina.

Ko su treneri koji će učiti Vašu decu plivanju?

Decu plivanju uči sam osnivač škole Miloš Srdić, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Plivanje mu je strast i predmet interesovanja od najranijih dana. Iskustvo iz plivačke karijere prožeto znanjem sa studija trudi se da svakodnevno prenosi na nove plivače.

Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Tokom karijere bio je trener Saveza za predškolski sport, brojnih školica sportova i plivačkih klubova.

Pored individualnog rada, trenutno je član i nekoliko plivačkih klubova kao trener plivanja.

Gde se održavaju treninzi?

Lokaciju održavanaj treninga bira klijent, odnosno roditelji deteta. Treninzi se mogu održavati na javnim bazenima poput: SC Košutnjak, SC Banjica, SC 11. April, SC tašmajdan, Slodes wellnes centar. Takodje postoji opcija i da trener dolazi na Vaš privatni bazen i da ta se tamo održavaju treninzi.

Na početnoj strani možete da vidite cenovnik naše usluge kao i da zakažete upoznavanje i probni čas.

Ukoliko želite da Vaše dete pobedi strah od vode ili samo želite da nauči i usavrši već postojeću tehniku plivanja kako bi bilo spremno za rekreativno plivanje, usluge naše škole su Vam na raspolaganju.

Kraul plivanje 4

Kako da se prijavite u školu plivanja

Najbolji i najbezbedniji način da naučite da plivate je kada Vam u tome pomaže sertifikovani instruktor koji će Vam odmah ukazati na sve što radite pogrešno, i pokazati Vam kako da to ispravite.

Ono što se pokazalo najučikovitije su individualni časovi plivanja na kojima 1 na 1 sa trenerom učite kako da usavršite svoju tehniku plivanja.

Ovakav vid obuke se pokazao mnogo puta učinkovitiji u odnosu na grupne časove, pojedinici koji pohađaju individualne časove napreduju čak 2-3 puta brže u odnosu na pojedince koji se obučavaju u grupnim treninzima.

Ukoliko želite da se prijavite na individualne treninge plivanja gde će pažnja trenera biti usmerena samo na Vas, kliknite na dugme prijavi se kako biste započeli svoj put ka bezbednom i samouverenom plivanju.